maanantai 13. huhtikuuta 2015

Lampunvarjostimen tuunausta matonkuteilla


Talvi alkaa olla ohi. Kuistilla talvehtineet avokadot ja granaattiomenakin säilyivät hengissä ja kasvattelevat uusia lehtiä! Satoa odotellessa...


Poikien kamariin oli jäänyt tyttöjen muutettua yläkertaan punainen lamppu, jonka päätin päivittää vähän poikamaisempaan väriin. Viininpunainen lamppu oli myös vähän pimeä, jos niin lampusta voi sanoa. Kesällä olin jo rompetorilta ostanut 50 sentillä tämän lampunvarjostimen kehikon, jonka nyt viimeinkin ehdin tuunata.

Matontekoprojekteistani oli jäänyt yli muutama pieni kerä lakanoista revittyjä kuteita. Niistä aloin punoa uutta varjostinta. Aluksi kiersin metallilangat yhden edestä ja yhden takaa. Lopputulos ei kuitenkaan viehättänyt silmääni vaan purin koko alun pois. Loppujen lopuksi kiersin joka metallilangan ympäri kuteen kerran, jolloin sain pinnasta tukevamman ja siistimmän näköisen. Näin lamppuun tuli sopivasti särmäkkyyttä ja pehmyyttä.



Koska kude oli revittyä, halusin punontajäljestä selvää ja kiinteää. Muuten lampusta olisi tullut sottuisen oloinen. Nyt lampunvarjostimessa on mielestäni sopivassa suhteessa kaikkea. Pilvipouta :)


Kevät on tullut meidän pihallekin. Tästä se taasen alkaa, kukkaloisto! Ihanaa viikkoa kaikille!


2 kommenttia:

Liisan kotona kirjoitti...

oi miten hieno lampun tuunaus ja kekseliäs. Terkuin Liisa

Tuulenpesä kirjoitti...

Kiitos sinulle Liisa - poikakin on ollut varsin tyytyväinen uuteen lamppuunsa :) Ei tullut kovin paljon hintaa meidän design-lampulle...